FİDANLIK TEKNİĞİ UYGULAMALI EĞİTİM

Son Güncelleme Tarihi : 24.06.2015 10:57:10

FİDANLIK TEKNİĞİ UYGULAMALI EĞİTİM

12.05.2015 tarihinde Ağaçlandırma ve Fidanlık Tekniği dersi kapsamında; dersin öğretim elemanı Öğr.Gör.Dr.Hatice ULUSOY tarafından Ormancılık Bölümü ikinci sınıf normal ve ikinci öğretim öğrencilerine Muğla Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Gökova Fidanlığı'nda uygulamalı eğitim yapılmıştır. Gökova Fidanlık Şefi Vekili Atilla tarafından öğrencilere fidanlık hakkında genel bilgiler verilmiştir. Uygulamalı olarak tohum bahçesi, tohum toplama yöntemleri, tohumların muhafaza edildiği soğuk hava depoları, ekim ve dikimde kullanılan aletler, fidanlıkta ekim yastıklarının hazırlanması, ekilmesi, tohumda çimlenme engelinin nasıl giderileceği, aşılama teknikleri, seraların tanıtımı, tüplü fidanların ekimi ve bakımı hususları anlatılmıştır.

Doküman Arşivi

KÖYCEĞİZ   MESLEK   YÜKSEKOKULU